Henna brows hebben de afgelopen jaren een enorme opmars gemaakt.

WAT IS BROW HENNA?
Brow henna is een product op basis van Indiase henna. Daar zijn kleurpigmenten aan toegevoegd om de henna een mooie licht- tot donkerbruine kleur te geven. Zou je met pure henna werken, dan krijg je uiteindelijk een roodachtige afdruk op de huid. Dat zie je terug bij traditionele hennaversieringen in veel Oosterse landen, door de toegevoegde keurpigmenten, ga je geen rode kleur krijgen. Daarnaast zorgen de kleurpigmenten ervoor dat de henna sneller in de huid trekt. Brow henna is dus nooit puur natuur, wat sommige merken ook beweren.

EEN MISVERSTAND
Er wordt gedacht dat je met wenkbrauwhenna een heel nieuwe vorm kunt creëren, maar dat is een misverstand. Je kunt wenkbrauwen voller maken, en kleine kale plekjes opvullen, maar brow henna pakt niet op huid waar geen haar zit. Het pakt misschien voor een dag of twee, maar daarna is het er echt wel af. Kortom, je moet van jezelf enigszins wenkbrauwhaartjes hebben om een mooi resultaat te behalen. Dat neemt niet weg dat vrouwen vaak een complete metamorfose ondergaan met wenkbrauwhenna. Doordat de haartjes donkerder worden, de huid wordt mee gekleurd en de wenkbrauw veel strakker oogt. En dat voor vijf tot maximaal veertien dagen! Daarna is de henna van de huid af, maar zit deze nog wel op de haartjes.

HOE LANG IS BROW HENNA ZICHTBAAR?
Zoals we net al zeiden, houdt brow henna tot veertien dagen op de huid. Hoe lang dit precies is, hangt van een aantal factoren af. Op een vette huid verdwijnt het resultaat doorgaans sneller. Net als dat make-up eerder van een vettere huid verdwijnt. Maar ook als je veel reinigingsproducten gebruikt, vervaagt het effect eerder. Hoe lang je er plezier van hebt, verschilt dus per persoon. Een advies om er zo lang mogelijk plezier van te hebben, is daarom om de wenkbrauwen zo min mogelijk te reinigen en nat te maken.

SCHOONHEID VOOROP
Hoe schoner de huid, hoe beter de henna in de huid kan trekken. Door van tevoren de wenkbrauwen te scrubben, verwijder je dode huidcellen en kan de verf beter zijn werk doen.

KLEUR BEPALEN
Brow Henna is er in verschillende tinten, van blond tot dark brown. Blond: honingblond, voor de lichte tot medium getinte huid en blonde tot donkerblonde wenkbrauwen. Afhankelijk van de ondertoon van de huid, kan de kleur warmer of koeler uitvallen.
Golden Brown: een lichte, goudbruine tint. Prachtig voor readheads. Perfect voor de lichte tot medium huid en iedereen bij wie koele wenkbrauwen minder mooi staan.
Light Brown: donker asblond/bruin, koeler en donkerder dan blond. Perfect voor de medium huid en blonde tot donkerblonde wenkbrauwen.
Medium Brown: een mooie donkerbruine kleur. Niet te warm maar zeker ook niet te koel. Mooi voor de getinte tot donkere huid en blonde tot donkerblonde brows.
Dark Brown: een intense, koel donkere tint. Speciaal voor de getinte tot donkere huid. En voor iedereen die van donkere wenkbrauwen houdt!

BROW HENNA NAZORG
Om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk plezier heeft van je Henna Brows, geef ik de volgende tips mee:
De wenkbrauwen de eerste 12 uur niet nat maken
Zo min mogelijk reinigingsproducten gebruiken
Niet te veel crèmes op de wenkbrauwen aanbrengen
De wenkbrauwen niet scrubben
Oppassen met zon en de zonnebank. Niet alleen vervaagt de kleur sneller, zon kan ook een allergie uitlokken!

Heb je een wenkbrauw met een litteken of kale plek en wil je graag een mooie, volle wenkbrauw, wacht dan nog even af. Binnen een paar weken starten we hier met de oplossing daarvoor! Hou het nieuws in de gaten!