Hoe werkt spraytanning ?

Spraytanning is geschikt voor:

 • Klanten die niet onder de zonnebank willen of kunnen, maar toch dromen van een mooi bruin kleurtje
 • Klanten die snel (al na 1 keer) een optimaal bruiningsresultaat willen (voor bijvoorbeeld een feest, avond uit)
 • Klanten met huidtype 1 en voor alle huidtypes
 • Klanten van alle leeftijden (ook jonger dan 18 jaar!)

Voor spraytanning kan je terecht in Body & Health Lynn. We werken met de California Tan Mini bronzer. Dit is een spray-pistool waarmee je manueel gesprayd wordt.

De voordelen van manueel sprayen door een gediplomeerde zonneconsulente:

 • Perfect egale bruine kleur gegarandeerd
 • Geen strepen, geen vlekken
 • Gepersonaliseerd sprayen met aandacht voor detail
 • Aangename geur
 • Je kiest zelf de sterkte van de sprayvloeistof

Wil je langskomen voor een spraytan? Dan maak je best op voorhand telefonisch een afspraak met de zonneconsulente.

HOE BEREID JE JE HUID OPTIMAAL VOOR OP EEN SPRAY TAN SESSIE ?

Spray tanning is in! Klaar voor een avondje uit, je trouwfeest nadert, een vakantie naar het zuiden in short en top, geen zin in witte benen en bleek gezicht of gewoon liever de veilige weg van bruin zonder zon…

Na een spraytanningsessie bij Body & Health Lynn krijgt je huid, in de kortste tijd, een natuurlijk bruine kleur… zo mooi en egaal dat je er zelf perplex van staat!

Hoe bereid je je huid voor ?

 • 1 dag van tevoren de huid scrubben, zodat dode huidcellen verwijderd worden.
 • Gebruik geen parfum, deodorant of oliehoudende bodylotion.
 • Waxen of scheren: best 2 dagen vóór de spraytan sessie.

Welke kleren draag je best?

 • De natuurlijke kleurstof in de spraysolution kan delicate weefsels zoals acryl en zijde definitief verkleuren. Draag daarom donkere kleding, liefst van katoen.
 • Geen strakke kledij.
 • Laat juwelen en uurwerk thuis.

HOE VERLOOPT EEN SPRAY SESSIE?

De fijne nevel wordt volgens een specifiek spraypatroon op je huid aangebracht. Het DHA kleurt enkel de bovenste huidlaagjes en door de reactie met de proteïnen kleurt je huid in de volgende uren geleidelijk bruin. De natuurlijke kleurstoffen geven je meteen kleur.

Zo kan de persoon die de spray aanbrengt, zien of alle delen van het lichaam voldoende gesprayd zijn. Deze natuurlijke kleurstoffen was je bij de eerste douche van je huid af. Een spraysessie duurt ongeveer 30 minuten voor het hele lichaam.

Hoe kan je je Sunless Tan zo lang mogelijk behouden?
Hydrateren is de boodschap… best met een bodylotion die ook zelfbruiner (DHA) bevat. Het gelaat, dat het snelst kleur verliest, kan je ook thuis bijkleuren met een Sunless spray of lotion. (Moroccan Luminous)

Voor wie is Spray Tanning geschikt?

Voor iedereen! Jong en oud, ongeacht het huidtype. Wel opgelet met eczeem, psoriasis of wondjes. Ook tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap, liever geen spraysessie.

JE BRUINE TINT THUIS PERFECTIONEREN DOE JE ZO…

Moroccan Tan Sunless gamma voor thuisgebruik
Met deze nieuwe Sunless lotions kan je thuis in 3 eenvoudige stappen een perfect bruin kleurtje op je huid toveren.

Stap 1
MoroccanTan Primer. Deze exfoliator is een zacht geurende, aangename scrub die je huid voorbereidt. Door het verwijderen van de dode huidcellen krijg je een zijdezacht huidoppervlak zodat de sunless producten optimaal kunnen inwerken.

Stap 2
Instant tanning Mousse of exotic Mousse voor een vlekkeloos bruin dankzij revolutionaire formules.

Tanning mousse: voor alle huidtypes. Maar meer voor de koele huidtinten
Exotic Mousse: voor de drogere huid. Ook voor de warme huidtypes.
Test zeker de nieuwe Mousse die heel gemakkelijk aangebracht wordt met de bijkomende handschoen.

Stap 3
Versterk én verleng je bruinresultaat. Verrijk je huid met Moroccan Luminous ( proteïnen, waarmee het DHA reageert) en je sunless bruin wordt intenser, ontwikkelt zich dieper en je houdt het resultaat ook langer.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Ik heb binnenkort een feestje. Wanneer plan ik best de spraytansessie?
Heb je een belangrijk feestje of speciale gebeurtenis in het vooruitzicht (huwelijk, verjaardag, enz) en heb je nog nooit een spraytanning gehad? Dan plan je best een spraytanning als test op voorhand. Zo kan je het effect al eens ervaren op je huid vooraleer die grote dag is aangebroken. Ook kan je evalueren of de kleur van de sprayvloeistof naar wens is, hoe je gelaat en benen reageren op de spraytan, enz. Is die grote dag dan bijna aangebroken, dan plan je de spraytansessie best één of twee dagen op voorhand. Zo kan de sprayvloeistof optimaal inwerken, kan je je de volgende dag douchen en is je kleuring maximaal als het feestje start. Daarom is het ook niet aan te raden de spraytansessie te plannen op de dag van je speciale gebeurtenis. De kleuring komt dan pas ten volle tot zijn recht de dag erna.

Hoe kan ik mijn mooie, bruine kleurtje zo lang mogelijk behouden?
Om zo lang mogelijk van je spraytanning te genieten, moet je ervoor zorgen dat je huid altijd goed gehydrateerd is en zeker niet uitdroogt. Gebruik hiervoor dagelijks na het douchen de Moroccan Luminous. Vraag je zonneconsulente voor meer uitleg.